joi, 9 august 2012

Topul celor mai bune performante in gestionarea deseurilor la nivelul tarilor UEUn comunicat de presa din data de 7 august 2012 al CE prezinta „medaliile” pentru gestionarea deseurilor municipale in spatiul UE.

România detine 4 „medalii de aur”, 3 „medalii de argint” si multe de „bronz”. Acest palmares aduce un total de 11 puncte pentru tara noastra, situandu-ne in pozitia a V-a din coada plutonului. Evaluarea a fost realizata pe baza a 18 criterii, printre care: deseuri totale reciclate, costul eliminarii deseurilor si incalcari ale legislatiei europene.

Chestiunea este ca nu se discuta de „medalii” aici, ci de „stegulete”, care sunt verzi (bine), portocalii si rosii (rau). La noi cele mai multe sunt rosii si ne aduna cu alte state membre precum: Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Estonia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia si Slovacia.

La capatul opus, ca de fiecare data, apar cei cu multe stegulete verzi. Ei sunt: Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Tarile de Jos si Suedia, tari dintre care niciuna nu are mai mult de 2 stegulete rosii.

Pentru mai multe detalii puteti accesa:

Mihai Dogariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu